Tijd om te verticuteren!

Veel mos en onkruid in je gazon? Nu is het tijd om te verticuteren.Om optimaal te genieten van een strak mooi groen gras is gras verticuteren van groot belang. Het dode materiaal zoals bladeren en grasafval zorgt ervoor dat schimmels zich kunnen ontwikkelen. Er ontstaat een soort vilt laag op het gras, waar weinig water, licht en lucht doorheen kan komen. Hierdoor blijft het gras vochtig en zuur, waardoor mosgroei ontstaat. Om dit te voorkomen moet het afval ‘uitgekamd’ worden, oftewel het gras verticuteren. Hierdoor houdt u het gras schoon en gezond. Hieronder geven wij enkele gras onderhoud tips over hoe en wanneer het gras te verticuteren.

Hoe verticuteren?

Hoe moet u het gras verticuteren? U heeft de keuze uit twee verschillende manieren om uw gras te verticuteren: handmatig of machinaal. De oppervlakte van het gras is van groot belang bij de keuze uit handmatig of machinaal verticuteren.

Handmatig gras verticuteren

Het handmatig verticuteren van gras gebeurt met een verticuteerhark, ook wel een verticuteerkam genoemd. Let op: verticuteren met de hand is wel een arbeidsintensieve klus. De verticuteerhark is dan ook meer geschikt voor een kleiner oppervlakte aan gras en geen aanrader voor een groot oppervlakte aan gras!

Gras verticuteren met een verticuteermachine

Voor een grote oppervlakte kunt u beter een verticuteermachine gebruiken. Het is namelijk redelijk zwaar werk om grote stukken handmatig te verticuteren. Een verticuteermachine is, vergeleken met de verticuteerhark, minder inspannend. Daarnaast is een verticuteermachine ideaal geschikt om efficiënt het afval van het gras te verwijderen.16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven